Mégis lesz kombi Jaguar?

Félreértés történt – állítja Ian Callum, a Jaguar dizájnfőnöke, aki nemrégiben egy interjúban azt mondta, hogy nem lesz többé kombi modell a brit prémiummárka kínálatában. Valószínűleg mégis lesz. Vagy legalábbis nem tudni…

Egyre zavarosabb, hogy mi is a Jaguar modellfejlesztési politikája. Nemrégiben ugyanis Ian Callum, a márka vezető dizájnere az Automotive News-nak nyilatkozva azt mondta, hogy a jövőben nem terveznek kombi modelleket: „A kategória ugyanis nem elég vonzó piac a márka számára, pontosabban szólva nem sikerült megvetniük a lábukat a német prémiumgyártók által uralt szegmensben.” Ezért szerinte a prémium kombik legnagyobb piacán, Németországban a német típusokat preferálják a vásárlók, ahogyan Ausztriában és Svájcban is, míg a Jaguar hazai piacán, Nagy-Britanniában nem olyan népszerűek a kombik, így egyszerűen nem éri meg a gyártónak ebbe a kategóriába fejleszteni.

Callum azonban ma egy twitter bejegyzésben közölte: félreértés történt, pontosabban rosszul idézték az általa mondottakat, hiszen ő csak arra utalt, hogy pillanatnyilag éppen nem terveznek Sportbrake verziót az XE modellből.

(Korábbi cikkünk itt olvasható: https://www.autostart.hu/blog/?p=10226)