Amerikában Dodge Hornet néven futott be az Alfa Romeo Tonale

A Stellantis cégcsoportba tartozik az Alfa Romeo és a Dodge is, így tulajdonképpen semmi meglepő sincs abban, hogy ami nálunk az olasz márka legújabb üdvöskéje, az a tengerentúlon egy amerikai gyártó kínálatába lett beillesztve.

Európában a sportos SUV-ok szerelmeseinek legnagyobb örömére már egy ideje bemutatkozott az Alfa Romeo Tonale. Egy remek és vérpezsdítő konstrukcióról van szó, mely akár képes lenne meghódítani Amerikát is. A Tonale azonban nem fogja, ugyanis a Stellantis úgy döntött, hogy ott a Dodge kínálatába illeszti inkább be a modellt.

Így némi dizájnmódosítás után meg is született a Dodge Hornet, mely ugyan azokat a technikai megoldásokat tartalmazza, mint a Tonale. Olyannyira, hogy gyakorlatilag mind a két modell egy azon gyártósoron készül Nápolyban.

Persze, azért vannak eltérések is, ráadásul nem is elhanyagolható mértékben. A motorpalettában ugyanis kizárólag az 1,3 literes konnektoros hibrid a közös pont, az 1,5 literes mild hibridet már nem látták alkalmasnak a gyáriak az amerikai piacra. Helyette azonban egy 2 literes turbós benzines egységet illesztettek a kínálatba, mely 270 lóerőt képes leadni.

Amerikában is a magas felszereltséggel próbálja a gyártó magához édesgetni a vásárlókat. Alapáron járnak a bőrözött ülések, a digitális műszeregység és kijelző párosa, illetve a Koni lengéscsillapítók is. Érdekesség, hogy a konnektoros hibrid variáns alapáron Brembo fékekkel érkezik, míg az új 2 literes változathoz ez már feláras extra.

A Dodge Hornet is rendelkezik kettes szintű „önvezető” funkcióval, azaz figyeli a táblákat, veszélyt észlelve lefékez és nem engedi elkóborolni az autót a saját sávjából figyelmetlenség esetén.