Megérkezett Európába a Polestar 2

A Volvo kötelékéből kivált és önállóan működő Polestar megkezdte az első tisztán elektromos autójának az értékesítését Európában is. Már be is futottak az első példányok.

A régebben még Volvo modellek tuningolásával foglalatoskodó, de ma már önálló márkának számító Polestar megérkezett Európába az első tisztán elektromos autójával a Polestar 2-vel.

A különleges járgány gyártása Kínában folyik, így a „terítést” az ottani piacon kezdték a gyáriak, ám most már Norvégiában és Svédországban is meg lehet rendelni a 408 lóerővel és 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkező villanyost mely 600 Nm-es nyomatékának köszönhetően alig 5 másodperc alatt képes elérni a 100 kilométeres óránkénti sebességet.

Az első szállítmányok beérkezése után nem sokkal indul meg majd az online értékesítés Németországban, Hollandiában, Svájcban, Belgiumban és Angliában is nagyjából 40 és 60 ezer euró, azaz 14 és 21 millió forint közötti áron.

Fontos az online szócska, ugyanis a Polestar Európában nem tart fenn külön szalonokat, csak bemutatótermei vannak, ahol ugyan meg lehet nézni az újdonságokat, de megrendelést ezeken a helyeken egyelőre leadni nem lehet.