Mega bírságot kapott a Mercedes Amerikában a hanyag visszahívások miatt

Mintegy 13 millió dolláros bírságot szabott ki a Mercedesre az amerikai közlekedési hatóság, miután a német márka többször is túl lazán kezelte a visszahívásokat.

Az amerikai közlekedési hatóság (NHTSA) megelégelte a Mercedes hozzáállását a visszahívási akciókhoz és összesen 13 millió dollár megfizetésére kötelezte a német márkát. Na de mi volt a probléma? Sok hanyagság egyszerre.

A hatóság ugyanis rámutatott, hogy a Mercedes 2016 és 2018 között összesen 101 alkalommal kényszerült szervizbe rendelni bizonyos szériákat, amivel alapvetően nem is lenne ban. Csak hogy ebből hat akcióról elfelejtették értesíteni a tulajdonosokat, 22 esetben pedig nem töltötték fel a részletes információkat az Amerikában kötelező „visszahívási portálra” a megadott határidőn belül. Szintén 14 esetben ugyan meghirdették a nem tervezett szervizelést, ám teljesítési időpontot nem írtak ki a beavatkozáshoz.

A tengerentúlon az átlagnál komolyabban veszik a visszahívásokat, hiszen egy-egy feltárt hiba orvoslása gyakran életeket menthet meg. Ezt hanyagul kezelni érthető módon nem lehet.