Újraértelmezett Mercedes koncepciót dobnak piacra Amerikában

A Mercedes AMG Vision Gran Turismo adta az ötletet az amerikaiaknak, hogy elkészítsenek egy duplaturbós V8-as erőforrással szerelt sportkocsit. Ez az Erebos X, mely potom 1,5 millió dolláros árcédulával rendelkezik.

Egy új amerikai szupersportkocsi felbukkanásának lehetünk tanúi, a floridai székhelyű Parker Brothers Concepts ugyanis bejelentette, hogy már előrendelhető az Erebos X, mely lényegében egy Mercedes AMG Vision Gran Turismo által inspirált különlegesség.

A gyáriak nem is titkolják, hogy honnan merítették a dizájn alapokat, hiszen oldalról szinte egy az egyben visszaköszön a németek tanulmánya, elől is csak egy minimális átrajzolás figyelhető meg. A belső tér viszont teljesen egyedi, ráadásul a bőrözés rikító zöld színezést is kapott.

Na de a műszaki alapok is Mercedes eredetűek lennének? Ezt egyelőre nem árulták el a Parker fivérek, csupán a hajtáslánc specifikációiról rántották le a leplet. Így tudhatjuk, hogy a meghajtásról egy duplaturbós V8-as erőforrás gondoskodik, mely 585 lóerő leadására képes. Ehhez mindösszesen 1233 kilogrammnyi önsúly párosul, aminek köszönhetően a járgány 2,9 másodperc alatt képes teljesíteni a 100-as sprintet, a végsebességet pedig 325 kilométeres óránkénti tempóban határozták meg.

A jó hír, hogy már rendelhető is a kézzel készített különlegesség, amelyből összesen 10 példány fog megépülni. A rossz, hogy az ára 1,5 millió dollár, azaz 500 millió forint. De hát ilyen ez az egzotikus sportkocsi biznisz.