Máris itt a megújult Tesla Model S

Alig egy nap telt el azóta, hogy kiszivárgott a Tesla Model S ráncfelvarrásának híre, a gyártó máris közzétette a megújult típus képeit és elárult róla néhány részletet is.

Nem pihennek a Teslánál, a Model 3 bemutatója után néhány nappal ugyanis megjelentek az első információk a Model S ráncfelvarrott kiviteléről. Ahogyan arra számítani lehetett, úgy nem sokat változtattak a jól bevált formán, csupán a fényes fekete hűtőmaszk-imitáció került le az autó orráról, helyette a Model X-en látott emblémát és krómdíszt találjuk. Több új extra is elérhetővé vált az eredetileg 2012-ben bemutatott Model S-hez, ezek a teljesen LED-es fényszórók, a szellőztethető első ülések, valamint az utastéri levegőminőség-javító.

A technika nem változott, az alapmodell továbbra is a Model S 70, amelynek hátsó kerekeit 320 lóerőre és 440 Nm nyomatékra képes elektromotor hajtja, 5,8 másodperc alatt gyorsul százra, 225 km/óra a végsebessége és 455 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. Az összkerékhajtású 70D esetében 332 lóerő és 525 Nm a motorok adatai, négy tizeddel kedvezőbb gyorsulás mellett. A 90D szintén összkerekes, ennél már 422 lóerő a teljesítmény és 660 Nm a nyomaték, 4,4 másodperces gyorsulás és 250 km/órás végsebesség mellett, a megtehető hatótáv a nagyobb akkunak köszönhetően 557 kilométer.

A csúcsmodell továbbra is a P90D, amely alapállapotban 469 lóerős, de akár 539 lóerőre és 967 Nm-re is képes lehet, így 3,3 helyett 3 másodperc alatt eléri a százas tempót, és még ennél is 509 kilométer a hatótáv. Mostantól ráadásul a feltöltés is gyorsabb, a ráncfelvarrott Model S ugyanis nagyobb fedélzeti töltőt kapott.