Ötmillió új Swift készült eddig

Elkészült az ötmilliomodik új szériás Suzuki Swift, amelynek gyártásából az esztergomi üzem is alaposan kiveszi a részét.

2004-ben jelent meg a Suzuki Swift újabb generációja, amely azonnal nagy népszerűségre tett szert, a világ 140 országában árusítják. 2010-ben mutatták be az utódját, amely ugyan műszakilag teljesen új volt, de stílusa a sikeres elődét idézte. A hírek szerint pedig hamarosan jön az új széria, amely folytatja a Swift hagyományait.

Most jelentette be a Suzuki, hogy 2004 óta elkészült az ötmilliomodik új Swift, amelyet Magyarországon kívül még Japánban, Egyiptomban, Indiában, Kínában, Pakisztánban és Thaiföldön is gyártanak. A termelés nagy része, 54 százaléka Indiában talált gazdára, 17 százalékot értékesítettek Európában, 10 százalékot pedig Japánban, a fennmaradó rész az összes többi piac között oszlott meg.

A nálunk még nem forgalmazott, szögletes, nyolcvanas évekbeli első, valamint a mi autónk néven is elhíresült, gömbölyűbb második szériát tehát nem számítva már négy év alatt, 2008-ban elkészült az egymilliomodik új Swift. A kétmilliomodik példány 2011-ben, a hárommilliomodik pedig 2013-ban gördült le a szerelőszalagról, az újabb millióhoz már csak egy évre volt szükség.