Máris itt a következő elektromos Mercedes, az EQT

Gyakorlatilag most már nem telik el hét úgy, hogy a Mercedes nem jelent be egy újabb elektromos modellt, mely nemsokára az EQ modellcsalád részét képezi majd.

A Mercedes komoly pénzt és energiát fektet az elektromos modellcsalád felépítésébe, melyek EQ megjelöléssel kerülnek fel a palettára. Vannak kimondottan az új modellcsalád számára kifejlesztett újdonságok (EQS) és akadnak létező modellek elektromos átiratai is (EQA, EQB) a repertoárban. Ez utóbbi csoportba kerül majd a most beharangozott újdonság, az EQT is.

Bizony, ez a még meg sem jelent T osztály elektromos átirata lesz, mely a V osztály alá pozícionálva kerül majd be a kínálatba. A gyártó nem kevesebbet ígér, mint hogy ezzel megszületik az első prémium minibusz a csillagos palettában, elérhetővé téve a kategóriát nem csak cégek, hanem magánvásárlók számára is.

Az elektromos átiratról egyelőre nem árultak el semmi specifikációt a gyáriak, viszont van egy érdekes pontja annak, hogy megszületik az EQT. A T osztály ugyanis nem teljesen Mercedes fejlesztés lesz, hanem a Renault, Nissan és a Mitsubishi segítségével jön létre. Lehet, hogy a villanyos kivitel is valamilyen módon megjelenik a partnerek kínálatában is? A technikai részletek ismeretében már bátrabban találgathatunk majd a május 10.-én esedékes premier után.