Már tesztelik a McLaren első konnektoros-hibrid sportkocsiját

Az emissziós szabályozások olyan gyártókat is rákényszerítenek a villanyosításra, amiktől eddig a lehető legtávolabb állt ez a gondolat. Ide tartozik a McLaren is, mely már a közúti teszteléseknél tart az egyelőre meg nem nevezett konnektoros-hibrid sportkocsijával.

Az emissziós szabályozások alapvetően formálják át az autóipart, ráadásul nem enged kivételezést sem. Legyen szó akármekkora V8-as múltról vagy éppen könnyű autókból felépülő palettáról, ha életben akar maradni egy márka, kénytelen lesz akkumulátorokat beszerelni a járműveibe.

Pontosan ez az oka annak is, hogy hibrid sportkocsi fejlesztésre kényszerült a McLaren is, pedig korábban azt nyilatkozták, hogy a nehéz akkumulátorok összeegyeztethetetlenek a könnyű építésből adódó McLaren életérzéssel.

Persze, a szükség nagy úr, így a srácok nekiláttak egy olyan sportkocsi összerakásának, mely legalább részben elektromos lesz. Egyelőre hivatalosan nevet nem kapott az újdonság, de azt már tudni lehet, hogy egy V6-os egységet egészítenek ki benne elektromos motorral és akkumulátorokkal. Az ebből eredő súlytöbbletet máshol faragják le a gyáriak, például a nagy összegekből kifejlesztett új szénszálas váz is kompenzál valamennyit.

Technikai részleteket még nem árult el a McLaren, azt viszont megtudhattuk, hogy lesz tisztán elektromos üzemmódja is a kocsinak. Ezzel kapcsolatban annyit közöltek, hogy a hatótáv „közepes” lesz, azaz a városi használatnak tökéletesen megfelel majd, de autópályázni nem ezzel a verdával fogunk hangtalanul.