500 darabos limitált szériát kap a Ford Fiesta ST

Háromhengeres motorja ellenére egy igencsak jó sportos csapotthátú a Ford Fiesta ST, amit most még tovább bolondítottak a gyáriak. Könnyebb és sportosabb futómű gondoskodik a limitált széria esetében a még nagyobb élményről.

A Ford bejelentésekor sokan csak legyintettek az új Fiesta ST modellre, hiszen sportos járgány létére csupán egy háromhengeres egység dolgozik az orrában. Aki viszont azóta kipróbálta, az egyből elkezdte komolyan venni a kis városi vagányt, hiszen hiába a kevés henger, a 200 lóerős teljesítmény és a feszes hangolás csak nem hazudtolja meg önmagát.

Most ezt gondolták egy kicsit tovább a gyáriak az ST Edition változattal, mely motorikusan nem tud többet a „mezei” ST-nél, viszont pár apró változtatással egyértelműen megnövelték a benne rejlő örömfaktort.

Ilyen például, hogy az új 18-as felni készlet 8 kilogrammal könnyebb, mint az eddig használt szett, ami elsőre nem hangzik soknak, de rugózatlan tömegként igencsak sokat számít. Akárcsak az állítható lengéscsillapítás és az elől 15, hátul pedig 10 milliméteres karosszéria ültetés. Ha ez nem lenne elég, még egy Quaife önzáró differenciálművet is hozzávágnak a szerencsés tulajdonoshoz, hogy kanyarban is meglegyen a mókázás lehetősége.

Mindezek ellenére nem lesz túlságosan gyakori látvány az utakon az ST Edition kivitel. Nem azért, mert nehéz lenne eladni, hanem azért, mert csak 500 darabot gyártanak le belőle. Ebből 300 kerül az angol piacra, Európa többi része így kénytelen lesz egy 200 darabos szérián megosztozni.