Már készül az új Opel Insignia

Megjelentek az első álcázott képek az Insignia új generációjáról. A képeket nem kémfotósok készítették, hanem az Opel adta ki, és néhány információt is elárult az autóról.

Már az utolsó tesztköröket futja az Opel Insignia új generációja, amely hamarosan hivatalosan is bemutatkozhat. A premier előtt, de még álcázva már megmutatták a középkategóriás modellt. A ferdehátú, ötajtós változat neve hivatalosan Insignia Grand Sport lesz, a karosszériája pedig nyúlánkabb lesz az elődjénél. A kilenc centivel nagyobb tengelytáv és a három centivel alacsonyabb tető kupésabb formát eredményez majd. Még két karosszériaváltozata készül: a Sports Tourer kombi és ennek megemelt, terepjárósított kivitele Country Tourer néven.

Az új Insignia pedig valóban karcsúbb az elődjénél, hiszen az új padlólemeznek és a nagyszilárdságú anyagok használatának köszönhetően a modell mintegy 175 kilogrammot adott le a tömegéből. A motortérben még hatékonyabb turbós erőforrásokat találunk, az utastere pedig tele lesz az Opel legmodernebb infotainment fejlesztéseivel. A formájára is lehet következtetni, hiszen a németek szerint nagyon hasonló lesz a 2013-ban bemutatott Monza tanulmányautóhoz. Az új Insigniát várhatóan a jövő évi genfi autószalonon leplezik le.