Maguktól megállnak a piros lámpáknál a Teslák egy szoftveres frissítésnek köszönhetően

Tovább finomította a Tesla az elektromos modellek önvezető rendszerét. Most már magabiztosabban ismerik fel a piros lámpákat és a Stop táblákat és meg is állnak maguktól.

A Tesla már a Model S piacra dobásakor arra készült, hogy az autók egy idő után teljesen önvezetők lesznek. Ez működik is, hiszen autópályán és országúton parádésan mennek maguktól az elektromos amerikai gépek (olyan helyeken, ahol sokan használnak ilyen autókat, így elegendő információt tud megtanulni a rendszer), viszont a városi közlekedés még nagyon sok emberi figyelmet követel meg.

Ez még nem fog megváltozni, de a legújabb frissítés után egy lépéssel közelebb ért a Tesla ahhoz, hogy idővel ki lehessen zárni az emberi tényezőt. A legújabb javítás ugyanis lehetővé teszi, hogy az autó felismerje a stop táblát és a piros jelzést, és magától meg is álljon. Az újra elindulás ezek után úgy történik meg, hogy a sofőr picit megnyomja a gázpedált, de az autó ilyenkor még ellenőrzi, hogy zöldre váltott-e a lámpa.

A Tesla ugyan bízik az autóik tudásában, de azért hangsúlyosan figyelmezteti a felhasználókat, hogy a rendszer még nem tökéletes, így elengedhetetlen a sofőr figyelme az Autopilot alkalmazása közben.