Luxusmárkát alapított a Hyundai

Most látta elérkezettnek az időt a Hyundai, hogy modellcsaládból saját luxusmárkává fejlődjön a Genesis, amelynek első önálló modellje hamarosan bemutatkozik.

A Lexus és az Infiniti mintájára a Hyundai is saját luxusmárkát alapított, amelynek első modellje hamarosan bemutatkozik. A Genesis eddig egy modellcsalád volt a Hyundai kínálatán belül, egy limuzinnal és egy sportkocsival. Most pedig ebből fejlődik ki a különálló márka, a jelenleginél természetesen szélesebb modellválasztékkal.

A bejelentéssel együtt az első Genesis modell, a G90 terveit is közzétették, a képek alapján pedig egy kimondottan elegáns kinézetű luxusautóra számíthatunk, amely még ebben az évben bemutatkozik. A következő újdonság a G80 lesz, a jelenlegi Hyundai Genesis limuzin megfelelője, míg a későbbiekben egy sportkupé, valamint egy középkategóriás crossover és egy nagy SUV is várható a Genesis kínálatában.

Természetesen a Hyundainál is tisztában vannak vele, hogy rengeteg munka és anyagi ráfordítás szükséges ahhoz, hogy a vevőközönség elismerje az újonnan alapított luxusmárkát, de az eddigi tapasztalatok alapján elszántságból nincs hiány az egyre erősödő koreai gyártónál. A Genesis elsőként a koreai mellett a kínai, észak-amerikai és közel-keleti piacokon lesz kapható, de később az európai országokban is megkezdődhet a forgalmazása.