Elegáns kabrió tanulmánnyal rukkolt elő a Genesis

A Hyundai önálló márkájaként működő Genesis dizájn terén eddig sem panaszkodhatott, de az X tanulmány széria legújabb darabja minden eddigi elképzelést túlszárnyal. Egy kimondottan elegáns kabrióról van szó a márka jövőjét meghatározó stílusjegyekkel felvértezve.

A Hyundai luxusmárkájaként önállóan működő Genesis már évek óta kínálja modelljeit a prémium szegmensben, ám komolyabb áttörést a piacon eddig nem igazán tudtak elérni a koreaiak. Talán ezért is adták a fejüket egy erőteljes formai megújulásra, aminek első fecskéje az X koncepció sorozat.

A kimondottan elegáns és lendületes vonalakkal felvértezett trió első tagja volt a még tavaly bemutatott X Concept, majd idén megérkezett az X Speedium Coupe Concept, melyek már magukon hordozták a márka új formai irányzatát. Ezen kimondottan sportos modelleket nézegetve felmerült a kérdés, hogy vajon nyitható tetős formátumban is működne-e a dolog? Most kiderült, hogy a vártnál is jobban.

Bemutatkozott ugyanis az X Convertible Concept, mely a trió legelegánsabb darabja lett. Az autó még hosszabbnak érződik felcsukott tetővel is, ami a tetővonal lapított kialakításának köszönhető. Az orr magában hordozza a Genesis eddig is használt jellegzetes maszkolását, ám itt a LED-es menetfény rajzolja ki a V formát.

Hátul a kecses far dominál, amihez meglepő módon tökéletesen illik a két vonalként egymás felett elhelyezett fényforrás, azaz egy bonyolultabb dizájnnal ellátott hátsó lámpa minden bizonnyal csak rontott volna az arányokon.

Egyelőre a Genesis nem tért ki a technikai részletekre, azaz dizájn koncepciókként tekintenek az X szériára. Ettől függetlenül biztosak lehetünk abban, hogy az elektromos e-GMP platform adja majd a széria változatoknak az alapot. Mikor? Ez is nyitott kérdés egyelőre, ahogyan az is, hogy vajon mennyi marad meg a tanulmányok látványos dizájnjából, mire a szalonokba kerülnek az autók.