Limitált szériát kap a BMW X5 és az X6 csúcskivitele

Bár már önmagában a felfoghatatlan prémiumot jelenti egy BMW X5 M vagy egy X6 M Competition kivitelben, a gyáriak most mégis tovább fokozzák a dolgot 250-250 példány erejéig. Bemutatkoznak a First Edition címkével ellátott modellek.

A BMW paletta csúcsát az M, azon belül is a Competition modellek jelentik. Ezen autók már minden létező extrával és sportosítással el vannak látva, de nagyon úgy tűnik, hogy a bajorok nem ismernek határokat, ha fényűzésről van szó. Itt az X5 és X6 M Competition First Edition.

A széria mindkét modell esetében 250 példány erejéig készül csak és a már megszokott kiegészítőkön felül olyan extrákkal kényeztetik majd a tehetős megrendelőket, mint például a karbonszálas műanyagból készült tükörház és a hátsó légterelő, de még a motorburkolatot is ebből a könnyű ám igencsak drága kompozitból hozták össze a First Edition modelleknél.

Egyedi felnigarnitúra is jár a csomaghoz, mely elöl 21, hátul pedig 22 colos. Nem mehetünk el szó nélkül a kizárólag a limitált szériához kérhető új sötétezüst fényezés mellett, melyet hivatalosan Frozen Dark Silver néven emlegetnek a bajorok, illetve megtalálható még a Frozen Marina Bay Blue árnyalat is a palettán, igaz ez kérhető az X-es modellekhez limitált csomag nélkül is. Belül kéttónusú BMW Individual Merino bőrkárpitozás fogadja az embert alcantara betétekkel és narancsszínű varrásokkal, na meg az elmaradhatatlan plaketten feltüntetett sorszámmal.

A hajtás nem változik a „sima” Competition kivitelekhez képest, azaz továbbra is a 4,4 literes ikerturbós V8-as egység dolgozik a motortérben 620 lóerős teljesítménnyel 750 Nm nyomaték mellett.