Lengyelországban készülnek majd az FCA modern hibridjei és elektromos autói

Az éppen a PSA-val egyesülő FCA csoport bejelentette, hogy a lengyelországi Tychy-ben gyártják majd a csoport hibridjeit és elektromos autóit a jövőben. A 2022-ben beinduló termelést egy 150 millió eurós modernizálás előzi meg.

Az FCA ugyan jelenleg gőzerővel a PSA-val összeolvadásra koncentrál, de a cégóriást ez nem akadályozhatja meg abban, hogy már most lefektesse azokat az új alapköveket, melyekre a jövő termelése is támaszkodik majd. Éppen ezért eldőlt, hogy az Alfa Romeo, a Fiat és a Jeep elektromos és hibrid modelljei a konszern lengyel gyáregységében, Tychy-ben készülnek majd.

Az FCA egyik legnagyobb üzemében már meg is kezdődtek az első fejlesztések, de természetesen nemsokára a teljes gyártósort modernizálni kell, hogy az újabb technológiákat is ki lehessen szolgálni vele. Ez a közlemény szerint nagyjából 150 millió eurójába fog kerülni a csoportnak, de természetesen további kiadásokkal is szembe kell nézniük a paletták átformálásával. Például korábban már kiderült, hogy a Jeep kínálat villanyosítása egyedül nagyjából 7 milliárd euróba kerül majd az elkövetkező két évben, így kapóra jön, hogy a Stellantis megalakulásával a PSA is részt vállalhat a modernizálási folyamatokban.

A Tychy üzem eddig a Fiat 500 és a Lancia Ypsilon modelleket gyártott, a villanyos termelés pedig a tervek szerint 2022-ben indulhat majd meg.