Nem egy Ferrari SUV érkezik az elkövetkező években, hanem mindjárt három!

A Car Magazine birtokába jutott információk szerint nem a Purosangue lesz az egyetlen SUV modell a Ferrari palettájában, az olaszok ugyanis két elektromos crossoverrel is készülnek a jövőben.

Azt már egy ideje tudhatjuk, hogy javában zajlik a Ferrari első SUV modelljének a fejlesztése, hiszen az ahhoz kapcsolódó nehézségekről már mi is beszámoltunk pár héttel ezelőtt. Az viszont teljesen új információ, hogy annak a 2022-es megjelenését két másik crossover követi majd az olaszok palettájában.

Legalábbis erre világít rá a Car Magazine cikkje, amiben belsős informátorokra hivatkozva említést tesznek egy F244 és F245 kódnév alatt készülő SUV modellről is. Ezekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 2024-ben és 2026-ban kerülhetnek bemutatásra, ráadásul teljesen elektromos hajtásláncot álmodtak meg hozzájuk a gyáriak.

A Purosangue kapcsán is derültek ki újdonságok, például az, hogy egy 4 literes V8-as egységre épülő hibrid rendszert találhatunk majd benne nagyjából 700 lóerős teljesítménnyel, de a platform, amire épül, lehetővé teszi a V6-os és V12-es erőforrások alkalmazását is. Ez egyben azt jelenti, hogy a Ferrari könnyedén készíthet belőle visszafogottabb, illetve jóval erősebb változatot is pillanatok alatt, ha éppen a piaci igények azt diktálják.

A Car Magazine arról is beszámol, hogy az első Ferrari SUV értelemszerűen inkább az aszfalton érzi majd jól magát, azaz a gyáriak a sportosságra helyezik majd a hangsúlyt a terepjáró képesség kárára. Persze, ez nem is baj, hiszen a Purosangue is inkább státusszimbólumként lesz jelen az utakon, azaz kevesen akarnak majd megpróbálkozni azzal, hogy ténylegesen terepre vigyék. Az viszont már most borítékolt, hogy abszolút siker lesz, hiszen a Lamborghini is ott tart már az Urus piaci bevezetése után másfél évvel, hogy az eladások több mint felét az SUV változat teszi ki.

(képek: Car Magazine)