Körrekordot állított fel a Koenigsegg Jesko Európa egyik leghosszabb pályáján

A Koenigsegg 1600 lóerős szupersportkocsija most egy hazai, azaz svéd pályán bizonyította, hogy korunk egyik leggyorsabbja. Tesztelni mentek csak a gyáriak, de pályacsúcs lett belőle.

A Koenigsegg jelenlegi szupersportkocsija a Jesko, mely nem elhanyagolható akár 1600 lóerőnyi teljesítményt képes kipréselni az 5 literes duplaturbós V8-as motorjából. Ezzel a svéd különlegesség nem csak a modern autózás egyik legerősebbje, hanem értelemszerűen leggyorsabbja is.

Ez bizonyosodott most is be, amikor a gyári csapat elutazott egy hazai pályára, hogy elvégezzenek néhány tesztet. Ehhez a több mint 7 kilométer hosszú és technikás kanyarokkal teletűzdelt Gotland Ring-et választották ki, mely egyben kontinensünk egyik leghosszabb használatban lévő versenypályája is.

A tesztköröket a gyártó tesztpilótája, Niklas Lilja tette meg, a „futamot” pedig három kamerával is rögzítették, hogy később kielemezhető legyen. Amire viszont nem készültek, hogy közben pályacsúcsot állítanak fel, azaz a kocsi 2 perc 56 másodperc és 97 századmásodperc alatt ér körbe.

Niklas ráadásul elárulta a tesztelés után, hogy annyira nem csúcsdöntésre készültek, hogy nagyjából az autó tudásának 90 százalékát vette csak igénybe, így bőven maradhatott még pár másodperc a körben.