Klasszikus elektromos Bogarat épített a Volkswagen

A Volkswagen a jövőbe mutató újdonságok mellett egy modernizált klasszikust is visz a Frankfurti Autószalonra. Ez az e-Beetle, a teljesen elektromos Bogár.

Az idei Frankfurti Autószalon a számos új és jövőbe mutató modelláradat mellett tartogat a kilátogatóknak néhány igazán egyedi különlegességet is. Ilyet például majd a Volkswagen standján is találhatunk.

Egészen pontosan az egyetlen példányban elkészült gyári elektromos Bogárról van szó, egészen pontosan egy kabrió kivitelről. A mindenki számára kedves klasszikus külső megjelenése hű a legendás klasszikushoz, a burkolatok alatt azonban a legmodernebb hajtásláncok egyike fedezhető fel.

A fő komponensek, például az akkumulátor csomag és a villanymotor az e-UP! városi miniből érkeztek, alapnak pedig a kimondottan jól alakítható MEB platformot használták. Egy töltéssel 200 kilométert lehet autózni vele, a 82 lóerős elektromos motor pedig még az akkumulátor miatt kialakuló túlsúly (1280 kilót nyom az elektromos klasszikus) ellenére is jobban mozgatja a stílusos hangtalan járgányt, mint ahogy anno azt az 1,5 literes boxermotor tette.

Az e-Beetle szépsége, hogy akár még sorozatgyártásba is kerülhet, legalábbis a gyártó az eClassics program keretein belül lát esélyt erre a közeljövőben.