Rekorder Volkswagen az AMTS-en!

Számtalan érdekességgel találkozhatnak az AMTS-re látogatók ezen a hétvégén. Többek között gyári különlegességgel is, például a Pikes Peak-en is rekordot tartó elektromos Volkswagennel.

Hosszú kihagyás után most hétvégén végre ismét van AMTS a Hungexpo területén! Tuning járgányok és oldtimer különlegességek, amíg a szem ellát, na meg persze néhány modern gyári csoda is. A Volkswagen idén kimondottan nagyot villantott: elhozta a világ számos versenypályáján rekordot tartó elektromos versenygépüket is.

A VW I.D. R-ről már mi is többször beszámoltunk, így most csak pár apróságot elevenítenénk fel róla. A járgány természetesen teljesen elektromos, a meghajtásáról két villanymotor gondoskodik, melyek külön-külön tengelyt hajtanak. A rendszer összteljesítménye programtól függően akár 690 lóerő is lehet, melyhez egészen elképesztő 650 Nm nyomaték párosul.

Ha hozzárakjuk, hogy az autó tömege alig éri el az 1100 kilót, akkor már érthető is, hogy a versenygépnek csupán 2,25 másodperce van szüksége a 100 kilométeres óránkénti sebesség eléréséhez.

A teljesítmény tehát adott ahhoz, hogy rekordokat állítgassanak vele, amit nem is hagytak ki a gyáriak. Még 2018-ban megfutották vele a 7:57.148-as pályacsúcsot a Pikes Peak felfutón, majd 2019-ben még rekordok sora érkezett. Nordschleife, Goodwood, Tianmen-hegység, az elektromos csodagépnek lényegében sehol sem akadt ellenfele. A rekordok többségét Romain Dumas állította fel vele.

Most tehát ezt a különlegességet is megcsodálhatod testközelből Budapesten, a Hungexpo területén. AMTS egészen vasárnapig!