Kiszáll az autóversenyzésből a Volkswagen

A német gyártó nemes egyszerűséggel felszámolja a versenyautós részlegét, hogy még nagyobb kapacitással tudjon az elektromos utcai modelleken dolgozni.

Az autóipar helyzetének teljes megváltozása a drasztikus elektromos átállással bizony áldozatokat kíván minden gyártótól. Most van az az időszak, amikor minden létező tartalékot bele kell dobniuk a dologba, hogy 5-10 éven belül olyan modelleket tudjnaka kínálni a vásárlóknak, amivel meg tudják őrizni jelenlegi piaci pozíciójukat, esetleg még javítsanak is rajta.

Érthető tehát, hogy folyamatosan fontos döntésekről és változatásokról lehet hallani még az olyan óriási konszernek esetében is, mint például a Volkswagen.

A német gyártó most például azt jelentette be, hogy felszámoják a motorsport részlegüket, azaz a későbbiekben sem fejlesztői kapacitást sem pedig pénzt nem szeretnének áldozni az autóversenyzésre. Helyette inkább az utcai elektromos paletta fejlesztésére fekszenek rá még jobban, ezért a  Volkswagen Motorsport GmbH-tól senkit nem küldenek el, hanem az ottani munkaerőt egy az egyben beolvasztják az utcai részlegbe.

“A motorsport alkalmazottak mély szakértelme és az ID.R projekttel megszerzett tudás továbbra is velünk marad és segít abban, hogy jobb és hatékonyabb modelleket tudjunk kifejleszteni az ID elektromos modellcsalád bővítésére”- jelentette ki Frank Welsch, a VW elnökségi tagja.