Így néz ki a McLaren új hibrid szupersportkocsija

Limitált példányszámban és hibrid hajtással készül majd a McLaren Sabre, melyet most láthatunk először teljes valójában. Szabadalmi razjozok szivárgott ki a dizájn.

Először 2018-ban beszélt a McLaren vezetősége arról, hogy készülnek valami igazán különleges koncepcióval, mellyel a vásárlók töretlen hűségét szeretnék megköszönni. Azóta kiderült, hogy a BC-3 projektnéven fejlesztés alatt álló autót Sabre néven mutatják majd be a gyáriak valamikor a jövő év folyamán.

A dizájnjáról eddig lényegében semmit sem tudhattunk, most viszont kiszivárogtak a szabadalmi vázlatok, melyek segítségével már nagyjából láthatjuk, hogy mi van készülőben. Leginkább a McLaren Senna tovább finomításaként tekinthetünk majd rá, de azért mégsem teljesen igaz ez a hasonlat.

A Sabre ugyanis a kiszivárgott információk szerint hibrid hajtásláncot kap majd, azaz a 4 literes V8-as erőforrást egészítik ki majd elektromos motorokkal.

Természetesen nem lesz mindennapi látvány a bemutatása után sem, hiszen csak 15 darabot készülnek legyártani belőle, az ára pedig 3 millió euró körül mozog majd.