Kicsi a rakás, Hyundai i30 N módon kivitelezve

Kínában egy felelőtlen előzés okozott többrésztvevős balesetet. Az eset különlegessége, hogy minden érintett autó Hyundai i30 N volt.

A követési távolság fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen ha az előttünk haladónak valamiért vészfékeznie kell, akkor hamar komoly bajban találhatjuk magunkat.

Ezt most Kínában egy Hyundai i30 N modelleket hajtó csoport is megtapasztalta, amikor Hongkong közelében élményautóztak szépen egymás fenekébe ragadva. Egy darabig minden rendben ment, csak hogy egy ponton hirtelen megjelent előttük egy szabálytalanul előző Mazda RX-7, azonnali vészfékezésre kényszerítve a felvezető járgányt.

A többiek persze nem tudtak megállni, így szépen egymás után csapódtak bele a rakásba, ezzel kialakítva a világ eddigi legjelentősebb i30 N úttorlaszát.

Szerencsére senki sem sérült meg súlyosan, de azért 6 embert el kellett látni a helyszínen kisebb horzsolások és zúzódások miatt. Az anyagi kár természetesen jelentős, az esetet pedig tovább színesíti, hogy az RX-7 elhajtott a helyszínről, a sofőrt azóta is keresi a rendőrség.

képek forrása: Facebook/馬路的事討論區