Képeken a Mercedes-Benz új szabadidő-autója

GLC néven mutatkozik be a Mercedes-Benz új szabadidő-terepjárója, és a formája sem titok többé, a prototípusokat ugyanis már alig álcázzák.

Hamarosan más néven folytatja pályafutását a Mercedes-Benz középkategóriás szabadidő-autója: a GLK utódja a márka új típusjelölési rendszere szerint a GLC nevet kapja, ahol az utolsó betű a C-osztályra utal. A GLC ugyanis a középkategóriás limuzin műszaki alapjaira épül, és a formai megoldásai is onnan származnak. Ez már egyre kevésbé titok, a premierhez közeledve ugyanis a Mercedes-Benz sem titkolja nagyon az újdonság külsejét.

Még a bemutatója előtt lehetőséget nyújtottak a brit Auto Express újságíróinak arra, hogy kipróbálják az autót, a teszten készült fényképeken pedig már alig álcázva látható a GLC. A britek eddig egyébként is mostoha helyzetben voltak, hiszen a GLK a Mercedes-Benz többi típusától eltérően nem készült jobbkormányos változatban, most viszont kemény ellenfelet kaphat az Audi Q5 és a BMW X3 a szigetországban is.

Az első próba beszámolói szerint ráadásul van is félnivalója a konkurenseknek, a Mercedes-Benz ugyanis akár légrugóval is kínálja majd az autót, ami eddig a nagyobb kategóriás típusok kiváltsága volt. Az emelhető futóművel pedig terepképességeiben is riválisai fölé nőhet a GLC. A stuttgartiak ráadásul már készítik a típus kupéváltozatát, amely a BMW X4 közvetlen ellenfele lesz a piacon.