Krétáról nevezik el a Hyundai kis crossoverét

Creta néven mutatja be újabb piacon kis crossover modelljét a Hyundai, a típus európai bemutatkozására azonban egy ideig még várnunk kell.

Idén tavasszal ix25 néven leplezte le kiskategóriás szabadidő-autóját a Hyundai, ám a 4,27 méter hosszú modellt akkor még kizárólag csak a kínai vásárlóknak szánták. A koreai márka azonban most bejelentette, hogy Creta néven az idei év második felében Indiában is bevezeti az autót, amelyet 1,6 literes benzines és dízelmotorral is szerelnek.

Egyelőre úgy tudni, hogy sem az ix25, sem pedig a Creta nem jut el az európai kereskedésekbe, ugyanakkor a Hyundai nem hagyja figyelmen kívül az egyik legdinamikusabban fejlődő kategóriát. Már készül az a típus, amellyel belépnek a kis crossoverek közé, de most még nem lehet tudni, hogy a Creta módosított változatáról, vagy egy teljesen új modellről van szó. Az azonban valószínűnek látszik, hogy az újdonság az i20 műszaki alapjaira épül, és ahhoz hasonlóan a Hyundai törökországi gyárában készítik majd az európai piac számára.