Kínai segítséget kért a Renault az olcsó kis városi elektromos fejlesztéséhez

Bár nem is olyan régen még összefogásra buzdította az európai gyártókat a kínai térnyerés ellen a Renault vezérigazgatója, most mégis csak kínai segítséggel oldják meg a kis városi elektromos járgányuk fejlesztését.

Egyre inkább úgy néz ki, hogy Kína még akkor is megkerülhetetlen, ha éppen a kínai autók európai térnyerése ellen szeretne valaki fellépni. Legalábbis erre mutat rá a Renault esete, mely most látott napvilágot.

Pár hónapja még ugyanis bőszen hangoztatta a gyártó vezérigazgatója, hogy óriási mértékű európai összefogásra van szükség, ha le akarják nyomni a kínai autóipart. Luca de Meo akkor az Airbus vállalatot hozta fel példának, mely több nemzet összefogásával nem csak felvette a harcot a többi piaci résztvevővel, hanem mára a világ legnagyobb repülőgyártója lett. Persze, az autózás világában elég nehéz jelenleg teljeskörű összefogást elérni és ezt be kellett látnia a francia gyártónak is. Mit lehet tenni? Ha nem tudod legyőzni az ellenfelet, akkor csatlakozz hozzá!

Az AutoNews hírportál jutott most olyan információk birtokába, miszerint a Renault egy kínai vállalatot kért fel, hogy fejlesszék ki és alkossák meg a 20 ezer eurós árkategóriát megcélzó autót, ami lényegében a Twingo következő generációja lesz. Olyannyira kínai lesz az autó, hogy a Renault elektromos részlege, az Ampere csak a dizájnolást és az utolsó finomhangolásokat vállalja magára.

A franciák egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy konkrétan melyik kínai gyártóval léptek partneri kapcsolatba.