Jövő héten tényleg bemutatkozik a Toyota elektromos autója

Már egy ideje tudni lehet, hogy jön a Toyota első elektromos autója, már csak az volt az igazi kérdés, hogy mikor. Most már biztos, hogy koncepció szinten jövő héten!

A Toyota idei legfontosabb újdonsága lesz az a koncepció, mely a márka első tisztán elektromos modelljeként kerül majd be nemsokára a palettába. Érthető, hogy egy ilyen léptékű leleplezést tűkön ülve várnak már az emberek, így képesek akár egy Aygo bemutatóra is ráugrani feszültséggel fűtött izgalommal.

Most viszont nem rejtegeti tovább a premier dátumát a japán gyártó, így egy kis kedvcsináló szösszenettel jelentették be, hogy következő héten, a Shanghai Auto Show keretein belül már tényleg megismerkedhet a nagyérdemű a gyártó villanyos jövőre vonatkozó elképzelésével. Vagyis hát inkább egy Subaru-Toyota közös elképzelésről van szó, hiszen az e-TNGA platformra közösen fejleszti a saját elektromos SUV modelljét a két fél, egyelőre meg nem erősített technikai specifikációkkal.

 

Az viszont már korábban kiderült, hogy a most leleplezésre váró SUV csak egy a sok közül, mely a jövőben ugyan erre a platformra építkezve épül majd be a Toyota palettájába. Eddig legalább egy kis crossover, egy nagyobb terepes átirat és egy szedán is megerősítést nyert belsős informátoroknak köszönhetően az elkövetkező 5-10 évre kivetítve.