Itt az új Audi A5 Cabriolet

A kupé és az ötajtós Sportback után nyitott tetős változatban is bemutatta az A5 új generációját az Audi, a vászontetős kabrió tavasszal érkezik meg a kereskedésekbe.

Várható volt, hogy a kupé és az ötajtós Sportback után a kabrió kivitelben is bemutatja az A5 második generációját az Audi. Mint a zárt tetős változatok, úgy a kabrió stílusa is nagyon hasonló az elődjéhez, pedig az autó vadonatúj. A könnyűsúlyú anyagok használatának köszönhetően az A5 Cabriolet akár 40 kilogrammal is könnyebb lehet az elődjénél. A korábbi modellhez hasonlóan az új széria is vászontetőt kapott, amit menet közben is lehet mozgatni, akár 50 km/órás sebességnél. A tető nyitása 15 másodpercet vesz igénybe, és a zárása is csak három másodperccel több időbe telik.

Az új A5 Cabriolet motorválasztéka megegyezik a kupééval, vagyis az alapkivitelt a 2.0 TFSI négyhengeres benzinmotorja mozgatja 190 lóerővel, de ennek a turbós motornak van egy 252 lóerős változata is. A dízelek közül is hasonló teljesítményű a belépőmodell, a 2.0 TDI szintén 190 lóerős, helyette pedig akár V6-os turbódízelt is lehet majd választani. A 3.0 TDI két kivitelben kapható: 218 és 286 lóerővel. Mégsem ez a legerősebb kabrió A5, hiszen máris bemutatkozott az új S5 Cabriolet. A 3.0 TFSI ebben 354 lóerőre képes, így az autó 5,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 250 km/óra.