Idő előtt lelepleződött az új BMW X3-as

A gyártó csak a frankfurti autószalonon tervezte bemutatni, de máris kiszivárogtak az első képek a BMW X3-as 2018-as sorozatáról. Sőt: jó néhány részlet is kiderült az új SUV-ról.

Első pillantásra a hatalmasra nőtt, nagyon impozánsnak szánt vese alakú hűtőmaszk tűnik fel a BMW X3-as következő generációs kiadásán. Az eredeti tervek szerint az őszi frankfurti autószalonon bemutatkozó SUV-ról sok kép és jó néhány fontos információ is idő előtt kiszivárgott. Ez utóbbiak közül a legérdekesebb talán az, hogy a 2018-as X3-as már magas szintű önvezérlő rendszerrel is rendelhető lesz, illetve készül belőle egy 360 lóerős változat is.

Az információk kikerüléséért a BMW Hong-Kong-i részlegének lehetünk hálásak, hiszen annak honlapján jelentek meg a részletek és a képek egy kissé hamarabb, mint ahogyan azt Münchenben szerették volna. Innen tudhatjuk tehát azt is, hogy a mostani szériánál sokkal agresszívebb külsőt kapó kis SUV full LED-es első és hátsó lámpatesteket kap majd. Az új X3-as magas szintű önvezérlő rendszerrel is rendelhető lesz majd, de ennek pontos részletei egyelőre nem ismertek. A motorpaletta  legérdekesebb darabja minden bizonnyal a hathengeres, duplaturbós benzines lesz, amelynek 360 lóerős teljesítményével 4,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra az elődjénél valamennyivel könnyebb jármű.