Idő előtt bukott le az elektromos Ford Mustang Mach-E

A hivatalosan hétvégén leplezik le a Ford Mustang stíluselemekkel felvértezett elektromos SUV modellt, ám egy túl buzgó alkalmazott hamarabb töltötte fel a Mach-E specifikációit az internetre.

A Ford hivatalosan vasárnap mutatja be a Mustang Mach-E névre keresztelt elektromos SUV modelljét, ám a Ford amerikai honlapjára már valaki tegnap feltöltötte az újdonságot bemutató képeket. Pár óta alatt rájöttek a hibára és korrigáltak, ám amint tudjuk, ami egyszer felkerül az internetre, az ott is marad. Így történhetett, hogy napokkal a leleplezés előtt már mindent tudni lehet az autóról.

Többek között azt is, hogy öt külön felszereltségi szintet különböztetnek meg, ami a hajtáslánc szempontjából igazából csak három. Az alapnak számító Select 255 lóerős elektromos motorral és hátsókerekes kivitelben 370 kilométeres hatótávval érkezik. Kérhetünk hozzá azonban összkerék meghajtást is, ám ekkor már csak 338 kilométerrel gazdálkodhatunk az újbóli töltőhöz járulás előtt.

A California Rt.1 leginkább hatótávra van kihegyezve, ebben az esetben ugyanis 483 kilométeres autózás vár ránk egy töltéssel, a meghajtásról pedig egy 282 lóerős villanymotor gondoskodik.

A GT értelemszerűen inkább a teljesítményt létesíti előnyben. Ebben az esetben meg kell elégednie a felhasználónak a 378 kilométeres hatótávval, ám a gyáriak 3 másodperc alatti 100-as sprintet ígérnek. Lóerő adat egyelőre nincs.

A Mustang Mach-E Amerikában 43 ezer dolláros induló árral rendelkezik, a legerősebb kivitel pedig 60 ezer dollár lerakása után lesz hazavihető, de ez utóbbi csak 2021 folyamán.