Hibrid hajtással újult meg az egyetlen még ma is kapható Lancia

A Lancia teljesen eltűnt a globális piacról az utóbbi években, egyedül Olaszországon belül maradt fent a márka. Ott is csak egyetlen modellt kínálnak, a most ráncfelvarráson átesett Y kisautót.

Nem csoda, ha mostanság nem sokat hallottunk a Lanciáról, az egykor sikeres olasz márka ugyanis teljesen eltűnt a globális piacról, egyedül csak a hazai márkaképviseleteket tartották meg. Ott is csak egyetlen modell kapható, ez pedig a kis városi Y.

Most, hogy az Y megkapta az első komolyabb ráncfelvarrását, mondhatni, hogy az egész paletta megújult egy csapásra. Na de miről is van szó? A kinézet alig változott meg, a motorpalettában viszont feltűnt egy új egység, melyet a Fiat 500 palettáról emeltek át.

Ez az 1 literes szívó benzines Firefly egység, mely 70 lóerőt képes leadni 92 Nm nyomaték mellett. Ehhez társítottak hozzá egy 11 Ah-s akkumulátor csomagot, mely a 3,6 kW-os indítógenerátort látja el energiával. Ezzel kialakult az Y első hibrid rendszere, mely önálló elektromos hatótávval nem rendelkezik, viszont alacsonyabb sebesség melletti gurulásnál képes lekapcsolni a benzines egységet, ezzel nem kevés üzemanyagot spórolva a tulajdonosnak.