Búcsúzik Európától a Jeep Gladiator

A Jeep hivatalosan is bejelentette, hogy kivezeti az európai piacról a Gladiator modellt, azaz a FarOut Final Edition kifutásával három év után nálunk véget ér a pickup pályafutása.

Három évvel ezelőtt, globális szinten lépett be a Jeep a pickup modellek piacára. A Gladiator ugyanis nem csak Amerikában, hanem szinte azonnal nálunk Európában is elérhetővé vált, ráadásul egy dízel erőforrással. Valószínűleg pontosan emiatt kell most búcsúznia a kocsinak az itteni piactól, azaz hivatalosan is bejelentésre került, hogy még idén év végén megszűnik az európai kivitel.

A döntéshez az is hozzá tartozik, hogy jelenleg a Gladiator az egyetlen modell a gyártó kínálatában, mely nem kapható villanyosított formában, ami erős ellentéte a Jeep komoly elektromos terveinek.

Persze, nem csak úgy leveszik a palettáról a modellt, hanem előtte kap egy kifutó szériát. Ez lesz a FarOut Final Edition, mely az Overland felszereltségi szinten alapul, de értelemszerűen kapott pár apróbb változtatást. Ilyenek például a fekete felnik, a Mopar oldalsó fellépők, a prémium McKinley bőrözés és a 9 hangszórós Alpine audio-rendszer.

A meghajtás nem változott, azaz továbbra is a 3 literes V6-os dízel jár az európai Gladiatorhoz, mely 260 lóerőt és 600 Nm nyomatékot képes mind a négy kerékre küldeni az alapáras TorqueFlite nyolcsebességes automataváltón keresztül.

Az értékesítés Németországban már meg is kezdődött, ahol is 77500 eurót kell kifizetni a záró-szériáért.