Nem árul több elektromos autót a Honda Amerikában

A Honda nagyon elszámolta magát az elektromos Clarity modellel Amerikában, így most le is szedték a palettáról. A hibrid és a hidrogénes variáns továbbra is megmarad.

A Honda alig pár éve indította útjára Amerikában a Clarity modellcsaládot, melynek egyik tagja volt a tisztán elektromos változat. Most ezt szedik le a palettáról a japánok, a hibrid és a hidrogénes kivitel továbbra is vásárolható lesz.

A döntés igazság szerint nem meglepő, hiszen a Clarity EV a jelenlegi konkurencia miatt már a bevezetése pillanatában halálra volt ítélve. A 25,5 kWh-s akkumulátor csomagjából kinyerhető 143 kilométeres hatótáv nevetséges a Tesla 600 kilométeres tudásához mérten, ráadásul privát vásárlóként nem is lehetett megvásárolni, csak lízingelési lehetőséget biztosítottak rá a Honda pénzügyesei.

A Clarity EV tehát ment a süllyesztőbe, de a Honda hosszú távon még tervez Amerikával elektromos szinten. Egészen pontosan egy jóval nagyobb hatótávval rendelkező modellt ígérnek már most, mely nagyjából három év múlva érkezhet meg a kereskedésekbe.