Feltételezhetően hibás motorok miatt perelték be az FCA csoportot Amerikában

Egy amerikai ügyvédi iroda beperelte a Fiat-Chrysler csoportot, mert szerintük nem csak hibás motorral árasztották el a piacot, de a problémáról tudomást sem akarnak venni.

Amerikában a Hagens Berman ügyvédi iroda több autós javaslatára beperelte a Fiat-Chrysler csoportot, mivel szerintük gyárilag hibás a gyártó egyik nagy szériában értékesített motorja. Egészen pontosan a 2,4 literes Multiair II benzines egységről van szó, mely a jelek szerint pillanatok alatt képes megenni az olajat, az autó biztonsági rendszerei pedig nem figyelmeztetnek erre. Ez oda vezet, hogy kenés hiányában a motor lefullad, ezzel balesetveszélyes helyzetet idézve elő.

“Az autómban elméletileg van olyan rendszer, mely jelzi, ha szükséges az olaj utántöltés vagy a csere, de ez nem működik, mivel a legutóbbi lefulladáskor is teljesen száraz volt már a motor”- panaszkodott egy Jeep tulajdonos. Egy másik esetben így nyilatkozott egy pórul járt sofőr: “Két hónapja voltam olajcserén, mára pedig leállt a motor menet közben. Egy csepp olaj sem maradt a blokkban, a műszerek pedig nem jeleztek”.

Ami ennél is furcsább, hogy a károsultak arra is panaszkodnak, hogy a gyári szervizek egyszerűen nem akartak tudomást venni a problémáról, azaz egy olaj újratöltés után elhajtották a tulajdonosokat mondván, hogy nincs semmi baj az autóval.

A problémásnak kikiáltott motor többek között a 2015-2016 Chrysler 200, 2013-2016 Dodge Dart, 2016-2020 Fiat 500X, 2017-2020 Fiat Toro, 2014-2020 Jeep Cherokee, 2017-2020 Jeep Compass, 2015-2020 Jeep Renegade és a 2015-2020 Ram ProMaster City típusokban is megtalálható. Ha bebizonyosodik, hogy az ügyvédi irodának igaza van, akkor a története egyik legkomolyabb visszahívási és kártérítési ügye előtt áll a Fiat-Chrysler csoport.