Tesla negyedmillió euróért? Már ilyen is van!

Egy Tesla Model S alapból nem olcsó mulatság, most viszont eladásra kínálnak egy példányt majdnem negyedmillió euróért. Igaz, ebből tényleg csak ez az egy van.

Már évek óta foglalkoztatja a Tesla rajongókat a kérdés, hogy vajon mikor érkezik meg az első kombi modell a kínálatba. Egyterű, szedán és pickup is van, sőt nemsokára Roadster is lesz, a puttonyos hívőkkel pedig nagyon nem akar foglalkozni a gyártó. Viszont szerencsére van, aki megteszi helyettük, igaz nem éppen olcsón!

Felbukkant ugyanis az interneten egy eladásra kínált Model S, mely úgy tűnik, hogy jelenleg az egyetlen kombi kivitel a világon. Az eladó ehhez mérte az árcédulát is: potom 224 ezer euróért bárki megkaphatja.

Az autó sztorija pár évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy holland Tesla tulajdonos, Floris de Raadt arra eszmélt, hogy ugyan szép autója van, de már sok mindenki elmondhatja ezt magáról. Mit lehet tenni? Át kell alakítani. A kombi kérdés adott volt, már csak a megvalósítás várt magára. Először egy Jaguar FX Sportbrake hátulját akarta a Model S hátuljára hegeszteni a tulaj, de aztán rájött, hogy az egyik acélból, a másik pedig alumíniumból van, ezért nem kompatibilis egymással a két rész.

Ez után felkérte a RemetzCar mérnökeit, hogy számítógépen tervezzék meg az autó hátulját, majd segítsenek a megvalósításban is. A végeredmény tényleg gyönyörű lett, korunk egyik legkifinomultabb puttonyosaként várja új gazdáját a látványosan zöldre fényezett különlegesség.