Gyorsan guruló ékszeres doboz: íme az új Bentley Continental GT C kabrió

Határokat nem ismerő luxus és nyitott tetős száguldás akár 330 kilométeres óránkénti sebesség feletti tempóval. Ez az új Bentley Continental GT kabrió.

A Bentley igaz alaposan belefutott egy nagy pofonba az új WLTP mérési rendszer kapcsán, ám az élet megy tovább, így gyorsan be is mutatták az új Continental GT kabriót.

Természetesen ha Bentley, akkor a sportosság mellett a kifinomult elegancia is fontos, az új kabrió ráadásul ez utóbbi kategóriában durrant nagyot, hiszen nem csak a karosszéria vonalainak megrajzolásakor figyeltek a dizájnerek, hanem például a LED-es lámpák is úgy lettek megalkotva, mintha nem is világító testek, hanem fémbe ágyazott drágakövek lennének.

A belső is a legfinomabb anyagokból építkezik, a stílusos megoldásokból sincs hiány. Külön kiemelendő például a variálható műszerfal, mely ha akarjuk egy 12 colos infotainment kijelző, de ha éppen úgy tartja kedvünk akkor három elegáns óra kerül a helyére, sőt minden teljesen el is tüntethető, így csak a fa betét marad lecsukott állapotban.

A tető természetesen vászonból készül, a nyitás, illetve zárás folyamata pedig 19 másodpercet vesz igénybe, ráadásul mindezt 50 kilométeres óránkénti tempóig. Hideg időben sem lehet akadály a kabriózás, hiszen az ülésekbe épített fejmelegítő az eddiginél csendesebben, ám erőteljesen dolgozik.

A meghajtásról egy 6 literes W12-es motor gondoskodik 635 lóerős teljesítménnyel, aminek köszönhetően akár 333 km/h-val is élvezheti a kabriózást a tehetős vásárló.