Folytatódik a Nissan story: sosem látott elbocsátásokat eredményez a japánok mentőcsomagja

Már többször is írtunk a Nissan csődelkerülő gazdasági tervezetéről, melynek hatásaként évi 3 milliárd dollárt szeretnének megspórolni. Sejthető volt, hogy lesznek elbocsátások is, de a most kiszivárgott információk mindenkit megleptek.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Nissan szigorú gazdasági megszorításokra készül, melynek okán alaposan limitálják az európai jelenlétet és átszervezik a legtöbb gazdasági folyamatukat. Arról eddig nem volt szó, hogy ez a mentőcsomag (mert hogy a Nissan évek óta a csőd elől menekül) hány ember állásába kerülhet, most viszont egy japán hírforrás letaglózó adatokat közölt.

A Kyodo hírügynökség tudomása szerint ugyanis a vállalatnak az alkalmazottak 15 százalékát kell elengednie világszinten, hogy tudja magát tartani a tervekhez. Ez több mint 20 ezer embert jelent, melyben a hírek szerint gyári és irodai munkások egyaránt megtalálhatóak lesznek.

Az már korábban kiderült, hogy a márka spanyol üzeme is veszélybe került, illetve a Datsun márka is megszűnhet a túlélés érdekében.