Tesz a villanyosításra a Nissan GT-R következő generációja

A mai világban szinte elképzelhetetlen már, hogy egy újdonság legalább valamilyen szinten ne legyen villanyosítva. Egy jelentés szerint viszont a Nissan most mégis szembemegy majd a trendekkel és a szabályozásokkal a GT-R következő generációjával.

A környezetvédelmi szabályozások és a velük járó büntetési tételek miatt ma már eljutottunk oda, hogy aki új modellben vagy generációváltásban gondolkodik, az egyből a konnektor után nyúl. Nagyon úgy tűnik, hogy vannak azért kivételek, legalábbis a japán Best Car magazin értesülései szerint.

Belsős forrásokra hivatkozva ugyanis a magazin azt közölte, hogy a Nissan GT-R következő felvonása mégsem hibrid lesz, mint ahogyan arról eddig pletykák keringtek a neten. A japánok nemes egyszerűséggel új külső és belső dizájnnak, áthangolt beállításokkal és modernebb technikai megoldásokkal tartják majd tovább életben a most már igencsak korosodó R35 generációt.

Az R36 ráadásul a hírek szerint megtartja a már jól ismert 3,8 literes V6-os erőforrást is, természetesen némi fejlesztéssel és a teljesítmény növelésével. Mennyire lesz erős? Erről egyelőre korai lenne beszélni, de a Best Car a jelenlegi GT-R NISMO 600 lóerős tudását említi alapként.

A jelenlegi GT-R generáció gyártása 2022 őszén fejeződik be, az utód érkezésére pedig 2023-ban számíthatunk majd.