Elsőkerék meghajtással is bemutatkozott a Skoda Octavia Scout

A Skoda Octavia „terepes” változata eddig csak a legerősebb motorokkal és kizárólag összkerekesként volt kapható. Ez most megváltozik, jöhetnek a szerényebb kivitelek is.

A Skoda anno elég erősen betalált az Octavia telekjáró változatával, az SUV stíluselemekkel és emelt hasmagassággal felextrázott Scout kivitellel. A vásárlók imádták, viszont sokakat el is tántorított a vásárlástól, hogy kizárólag magasabb felszereltségi szinten, összkerekesként és a legerősebb motorokkal volt elérhető, ami rá is nyomta a bélyegét az árlistára.

Most viszont itt az új generáció, mely azoknak is ad egy esélyt, akik csak a terepes kinézetre vágynak, de egyébként egy takarékosabb alternatívát szeretnének. Az új Octavia Scout ugyanis megvásárolható az 1,5 literes turbós benzines, mild hibrid rendszerrel kiegészített 150 lóerős egységgel is, illetve a 115 lóerős extrém takarékos dízel is megjelent a palettán. Ez a kettő ráadásul csak elsőkerék meghajtással kérhető, a 150, a 190 és a 200 lóerős dízel pedig kizárólag összkerekesként kerül értékesítésre.

Az új Octavia Scout ősszel érkezik meg a szalonokba olyan modellspecifikus belső elemekkel, mint például a fa borítású műszerfal vagy az Alcantara hatású üléshuzatok.