Elektromos furcsaságként éled újjá a Bogár Kínában, de a dolognak semmi köze a Volkswagenhez

A Kínában megrendezésre kerülő Shanghai Auto Show egyik érdekessége lesz az ORA újdonsága, mely lényegében egy modern köntösbe csomagolt, négyajtós, elektromos Volkswagen Bogár.

Az ázsiai belpiacos járgányok európai szemmel eléggé furcsának hatnak, ám szemmel láthatóan a kínaiak is igyekeznek néha egy-egy újdonságukkal visszanyúlni olyan modellekhez, melyek globális szinten ismertek és valamilyen szinten legendásak is. Legalábbis erre enged következtetni az ORA újdonsága, mely jövő héten a Shanghai Auto Show keretein belül mutatkozik majd be.

A kiszivárgott képeken egy egészen Volkswagen Bogár megjelenésű járgány rajzolódik ki, ám természetesen némi alapos átgondolással. Először is, a kínaiak járgánya négyajtós kivitelben készül el, a fényforrások pedig LED-es technológiával valósulnak meg. Úgy néz ki, hogy a fém lökhárító is megmarad, de a hátsó traktus újabb és áramvonalasabb rajzolatot kap az eredetitől eltérő dizájnnal.

A belső tér magában hordozza a klasszikus hangulatot, de a kormányt és a műszerfalat modernizálták a megalkotók. Ez utóbbit a digitális kijelzők és a turbina mintázatú légbeömlők uralják, a középkonzolon pedig a BMW modellek világát idéző választókar jelenik meg. A BMW-s vonal nem véletlen, ugyanis az ORA annak a Great Wall Motors-nak a tulajdonában áll, mely kínában a Mini modelljeit készíti majd, a most bemutatásra váró Volkswagen utánérzéshez hasonlóan teljesen elektromos kivitelben.