Elektromos crossoverként élhet tovább az Audi TT

Az Audi a jelenlegi formájában leszámol a TT sportkocsival, amint kifut a mostani generáció. Egy elektromos crossover nevében él majd tovább a magyar vonatkozásokkal rendelkező modell.

Az Audi még korábban megerősítette, hogy a TT sportkocsit kiírja a palettáról, amint kifut a jelenlegi generáció. Most viszont az is kiderült, hogy a TT nem vész el, csak átalakul, ráadásul elég drasztikus mértékben.

Bram Schot, a négykarikások vezérigazgatója ugyanis megerősítette, hogy amint kifut a TT, vele azonos árkategóriában érkezik meg a palettára egy kiemelkedő vezetési élménnyel rendelkező elektromos crossover, eTTron megjelöléssel.

Egyelőre csak annyit lehet tudni az újdonságról, hogy méretben a Q3 alatt helyezkedik majd el, az elektromos motorja pedig 200 lóerő teljesítésére lesz képes. Többféle akkumulátor csomaggal kerül majd bevezetésre, melyek közül a legnagyobb 560 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

Az új elektromos crossover leleplezési dátumáról eddig nem esett szó, de lévén, hogy a jelenlegi TT generáció még évekig a kínálatban maradhat, nem is kell elsietniük a németeknek a dolgot.