Az egyesülésről tárgyal az FCA és a PSA

Az amerikai Wall Street Journal szerzett értesülést arról, hogy tárgyalások kezdődtek a PSA és az FCA között. A cél az egyesülés, mely egy transzatlanti óriás vállalat létrejöttét eredményezné.

Az amerikai Wall Street Journal szerzett információkat, egy az autós világot alaposan átalakító tárgyalási folyamatról. Egészen pontosan a Fiat-Chrysler csoport és a PSA közötti együttműködési tárgyalásokról van szó.

A Journal kiemeli, hogy egyelőre nem született végső döntés, ám ha sikeresen lezárul a folyamat, akkor egy az óceánt is átívelő óriás vállalat jöhet létre az FCA és a PSA fúziójából. Bizalmas információk szerint ebben az esetben a két vállalat vezérigazgatója (Carlos Tavares és John Elkann) megtarthatja a posztját, hiszen „egyenlő felek fúziójáról” van szó, azaz 50:50 százalékos részesedésről beszélhetünk az egyesülés után. Ha megtörténik, akkor ezzel az FCA-PSA lesz a világ negyedik legnagyobb autóipari vállalata a maga 50 milliárd dolláros tőkéjével, közvetlenül a Volkswagen, a Renault-Nissan és a Toyota után.