Elégedett a Maybach sikereivel a Mercedes

A Mercedes luxusmárkájának számító Maybachban rejlő potenciál egyelőre kiaknázatlan a Daimler vezérigazgatója szerint. Az olcsóbb modellek is kaphatnak a jövőben luxus változatokat.

A Mercedes pár évvel ezelőtt támasztotta fel a Maybach márkát, melyet jelenleg a csillagos paletta tetején trónoló modellek még nagyobb luxusba öltöztetésére használ. Az S-osztály mellett már a GLS 600 gigantikus szabadidő modell is kapott ilyen továbbgondolt kivitelt, ám a jelek szerint ez csak a jéghegy csúcsa.

Ola Kallenius Daimler vezér ugyanis az Autocar magazinnak elárulta, hogy abszolút elégedett a jelenlegi Maybach paletta sikereivel de még sok a kiaknázatlan potenciál benne.

„Ez a mi almárkánk amit a kifinomult luxusnak szentelünk. Ezért élesztettük fel. Nagyjából ugyan az a forgatókönyv, mint az AMG esetében, csak itt most a sportosság helyett a határtalan luxusra helyezzük a hangsúlyt”- mondta Kallenius ezzel utalva arra, hogy akárcsak az AMG esetében, a jövőben ismét lehetnek kimondottan csak a Maybach palettára fejlesztett modellek.

Az Autocar arra is rákérdezett, hogy esetleg az olyan az S-osztálynál olcsóbb modellek is felkerülhetnek-e a későbbiekben a Maybach palettába, mint például az E-osztály vagy a C.

„Legyen szó egy független modelltől vagy egy újabb speciális verziótól, ha gazdaságilag van értelme, mi mindenképpen meglépjük. Szóval igen, lehet hogy lesznek ilyen variánsok”- hangzott a sejtelmes megerősítés a Daimler vezértől.