Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

Lada-Granta-masina-30-milioane_1

Dupla jubileum Lada módra: 50 év alatt 30 millió autó

2020. szeptember 25. | Hírek Lada | Címkék: , , ,

Bár most már Európában nem forgalmaznak Lada modelleket, egy időben viszont nálunk is az utak meghatározó képét alkották az orosz modellek. Ezért sem mehetünk el szó nélkül a dupla jubileum mellett.

Pontosan 50 éve annak, hogy legördült az első VAZ-2101 a Lada Togliatti üzemében. Már ez is egy szép kerek jubileum, csak hogy közben legördült a gyártószalagról a 30 milliomodik orosz Lada is.

A szóban forgó ünnepi példány egy jellegzetesen vörös, Club felszereltségű Granta, melyet nem ügyfélnek adnak át, hanem egyenesen megy a gyár múzeumába. A Granta egyébként 2011-ben váltotta fel a Lada 2107-est és egy darabig nálunk is kapható volt. Egy igazi igénytelen, de roppant olcsó autóról van szó, mely a ráncfelvarrás után már a márka jelenlegi arculatát kapta meg.

Ünnepi alkalom ide-vagy oda, mi már csak a retro érzések miatt gratulálhatunk a Ladának az elért eredményhez. Idén ugyanis a márka teljes mértékben kivonult Európából, csupán a márkaszervizek maradtak meg, hogy ne maradjanak támogatás nélkül az eddigi vásárlók.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.