A Lada megmutatta az első teljesen elektromos autóját

A Lada a Renault csoporttal való szakításuk után nem nagyon jelenített meg új autókat, illetve az eladások sem szárnyalnak a szankciók miatt, amiket Oroszországra szabtak ki, a háború miatt. Ugyanakkor ezek összeadva sem tántorították el a Ladát, hogy kihozzon egy új modellt, legalábbis egy koncepcióautót.

A modell neve e-Largus lesz. Az autó szinte teljesen megegyezik az előző generációs Largus-szal, annyi különbséggel, hogy a hajtáslánc 100%-ban elektromos lesz, illetve némi eltérés lesz a külsőt tekintve. A kevés képen, ami megjelent az autóról, annyi látszik, hogy haszongépjármű, ami nem azt jelenti, hogy csak ilyen lesz, sokkal inkább azt, hogy ilyen is lesz, hiszen nem ez az alapváltozat, hanem a személyautó kivitel. A külsőn, ami még megfigyelhető, hogy a hűtőrács teljesen zárt, illetve a csomagtér környékén kék csíkokat kapott az autó, ezzel is hirdetve elektromosságát.

Az e-Largus ugyanúgy a Renault B0 platformra épül, mint a Dacia Logan, annyi átalakítással, hogy a villanymotort, illetve az akkumulátorokat el lehessen rejteni az autó aljában. A gyártását Togliattiban fogják megkezdeni, a Lada állítása szerint 2023-ban. Egyelőre ennyi információt osztottak meg, a későbbiekben sor kerül majd részletesebb sajtótájékoztatóra.