CT6 néven jön a Cadillac új limuzinja

Új néven vezeti be legnagyobb limuzinját a Cadillac, az öt méternél is hosszabb CT6-ban négy- és hathengeres motorokat találunk.

CT6 néven mutatkozott be a Cadillac legnagyobb modellje. Az amerikai luxusmárka ezzel a típussal vezeti be új névadási struktúráját. A jövőben a személyautók a CT, a szabadidő-terepjárók pedig az XT nevet viselik, amely mögött a szám a modell méretét jelzi. Az 5,18 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,47 méter magas, 3,11 méteres tengelytávú CT6 formavilága a Cadillac választékában legutóbb bemutatott CTS stílusát követi, a függőleges elrendezésű nappali menetfények jellegzetessé teszik a külsőt. Az alumínium szélesebb körű használatának köszönhetően mintegy 100 kilogrammal könnyebb is az újdonság, mint egy hasonló méretű autó, így 1680 kilogrammot nyom.

Ahogyan a külső méreteiből sejteni lehet, a CT6 utasterében bőséges a hely, a hátsó ülések ráadásul külön állíthatók, és 83 milliméteres sínen előre-hátra is tologathatók. Az üléseket szellőztetéssel és masszázsfunkcióval is ellátták, a hátul ülők szórakoztatásáról az első ülések hátoldalán található, 10 colos táblagépek gondoskodnak, illetve 34 hangszórós Bose hifit is hallgathatunk a fedélzeten. Újdonság, hogy az autót olyan előre és hátrafelé látó kamerával szerelték fel, amely rögzíti is az eseményeket. A hátsókerék-hajtású alapmodellt kétliteres, négyhengeres, 270 lóerős turbómotor mozgatja, a kínálatban ezt követi a 3,6 literes, 340 lóerős V6-os szívómotor és a 3 literes, dupla turbós, 406 lóerős V6-os turbómotor, amelyekhez az összkerékhajtás szériafelszerelés. Minden motorhoz nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik, a menettulajdonságokat adaptív lengéscsillapítás-szabályzás és hátsókerék-kormányzás tökéletesíti.