Csúszik az Alfa Romeo Tonale premierje, az új vezérigazgató nem elégedett az eddig látottakkal

Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo januárban kinevezett vezérigazgatója minimum 3 hónapos halasztást kért az új Tonale SUV premierjére. Az olaszok újdonsága így már biztosan csak jövőre jelenik meg.

Az Alfa Romeo nagy dobása lett volna idén év végén az új Tonale, mely a Stelvio alá pozícionálva jelentette volna a belépő szintet az SUV kínálatba. Most viszont nagy úgy tűnik, hogy már csak jövőre lesz valami a dologból, miután a gyáriak minimum három hónapot csúsztatják a hivatalos premiert.

Az Automotive News Europe beszámolója szerint nemes egyszerűséggel az történt, hogy az Alfa Romeo vezérigazgatója, a korábban a Peugeot útját egyengető Jean-Philippe Imparato szemrevételezte az autó jelenlegi állapotát és nem tetszett neki, amit látott. Egészen pontosan a belsős informátorok szerint a konnektoros hibrid hajtásláncok teljesítményében és milyenségében talált kifogásokat az igazgató, mondván, hogy az jelenlegi formájában nem méltó arra, hogy az Alfa palettájára felkerüljön.

A Tonale az FCA által fejlesztett LWB 4X4 platformra épül fel, ugyan arra, amire az új Jeep Compass is. Ebből eredendően valószínűleg az alap erőforrások is közösek lesznek, így jó eséllyel arról a hibrid rendszerről van szó, mely a Jeep esetében 190 és 240 lóerő leadására képes elektromos eAWD összkerék meghajtás mellett. A jelek szerint tehát az Alfa Romeo ennél többet fog kipréselni a rendszerből, ám a végeredmény hivatalosan már csak jövőre, az év első felében fog kiderülni.