Nem kerül fel a 4-es Gran Coupe a BMW M-es palettájára, M3 kombi viszont majd lesz

A BMW M3/M4 modellekért fejlesztős igazgató számolt be arról, hogy már nagy erőkkel folyik a kombi M3-as fejlesztése. Az is kiderült, hogy a 4-es széria négyajtós kupéja nem kap igazi M-es változatot a jövőben.

Az új 3-as és 4-es széria szépen lassan teljes mellszélességgel lesz jelen a BMW M-es kínálatában. A 4-es kabrió is nemsokára megérkezik gyári tuningos kivitelben, ráadásul a rajongók legnagyobb örömére gőzerővel készül már a 3-as kombi sportkocsi átirata is.

Ez utóbbi ugyan még egy picit várat magára, legalábbis Robert Pilsl, az M3/M4 fejlesztéséért felelős igazgató elmondása szerint, aki a BimmerToday portálnak beszélt az éppen futó fejlesztési folyamatokról.

„Számunkra az M3 Touring egy teljesen új autó, hiszen az M-es részleg nagyon régen nem foglalkozott már kombi modellekkel. Nem csak egy másik karosszériát rakunk egy meglévő alvázra, mert a végén a csomagnak ugyanolyan meggyőzőnek kell lennie, mint a többi változatnak. Néhány kiigazításra van szükség ahhoz, hogy a Touring is azt tudja nyújtani, mint egy sedan, egy kupé, vagy egy kabrió.”- magyarázta meg Pilsl, hogy miért nem lehet egyik pillanatról a másikra piacra dobni a már régóta áhított M3 kombit, melynek megjelenése valamikor 2022 folyamán várható.

Az M-es vezető mindezek mellett arra is kitért, hogy a teljes 3/4-es széria nem fog igazi M-es átiratot kapni, ugyanis a négyajtós kupé változat, a Gran Coupe biztosan kimarad a szórásból. „Először a jól ismert alap modellekhez ragaszkodunk, majd ezt megbolondítjuk még a kombival is, ezzel egy nagyon ütős kínálat keveréket állítva elő. Nem gondolom, hogy ezek mellett a világnak szüksége lenne még egy M4 Gran Coupe modellre is a jelenlegi helyzetben”- hangzott a kijelentés.

kémfotók forrása: Carscoops