Újabb limitált szériát kapott az Alfa Romeo Giulia és a Stelvio

Az Alfa Romeo háza táján ugyan mostanság a Junior érkezéséről szóltak a hírek, azért még ott van a porondon a két nagyágyú, a Giulia és a Stelvio is. Most ráadásul a duóból egy újabb limitált szériát dobtak piacra az olaszok Super Sport néven.

Aki mostanság követte az Alfa Romeo márka táján történő eseményeket, az egy kompakt SUV modellbe botlott általában bele. A Milano néven bemutatott majd Juniorra átnevezett járgány ugyanis nagy zajt csapott, de azért a háttérben továbbra is ott van a két másik húzónév, a Giulia és a Stelvio. Olyannyira, hogy az olaszok úgy érezték, hogy érdemes egy kicsit felpezsdíteni az állóvizet az autók körül, ezért egy újabb limitált széria került bemutatásra mind a kettőből Super Sport néven.

A széria jellegzetessége kívülről a sötétített embléma és felirat, illetve a karbonszálas műanyag tükörház. Belül szintén sötét hangulat uralkodik, ám a vörös, 3D hatású karbon elemek megtörik az egyhangú sötétséget, illetve a bőrözés vörös varrása is sokat emel az összképen.

Fényezés tekintetében nem a fekete az egyetlen opció, aki még jobban ki akar tűnni a tömegből, az a Stelvio esetében kérhet vörös, a Giulia választásakor egy fehér árnyalatot is.

A dinamizmust mindkét modell esetében a 2,9 literes V6-os erőforrás biztosítja 520 lóerőnyi teljesítménnyel, azaz ugyan az a specifikáció, mint amint a Quadrifoglio századik évfordulós kivitelében is megkaptak a vásárlók. Kizárólag nyolcfokozatú automata váltóval készül az edíció és az Akrapovic kipufogót felár nélkül kapják hozzá a vásárlók.

A globálisan összesen 450 példány erejéig kapható Super Sport kivitel (275 darab Giulia és 175 darab Stelvio) a gyáriak elmondása szerint a márka 1928-as Mille Miglia győzelmét hivatott ünnepelni. Ekkor egy 6C 1500 Super Sport modellel húzták be az olaszok a legendás versenyt, egy igen hosszú ideig tartó sikersorozatot elindítva.