Csak elektromos versenyautókkal foglalkozik a Volkswagen a jövőben

Szépen lassan leáll a Volkswagen a belsőégésű motorral szerelt gyári versenyautók gyártásával, a jövőben ugyanis csak elektromos pályagépeket terveznek piacra dobni.

A Volkswagen bejelentette, hogy a palettát meghatározó villanyos átalakulás nem csak az utcai modelleket érinti, hanem bizony a gyári versenyautókat is. A jövőben a németek csak és kizárólag elektromos versenygépeket fejlesztenek, a belsőégésű motorral szerelt változatok pedig kikerülnek a kínálatból.

Az ID elektromos modellcsalád sokszínűsége, és az új MEB platform teszi lehetővé, hogy villanyos gépeket fejlesszenek a legkülönfélébb versenyszériák számára. Az ID.R csodagép már bizonyított, avagy ahová elvitték, ott sikerült abszolút pályacsúcsot felállítani vele. Nem titkolt szándék a villanyos rali autó piacra dobása is, mely a jelenlegi Polo GTI R5-öt váltja le majd pár év múlva. A Golf GTI TCR túraautó gyártása már idén év végén leáll, egyelőre utód nélkül, ám a gyáriak biztosítják az eddigi vásárlókat arról, hogy egy jó darabig az alkatrészellátás még megoldott marad.